Március 31. a kamarai hozzájárulás befizetésének határideje

A gazdasági kamarai törvény szerint 2012. január 1-jétől a törvény hatálya alá tartozó gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni.
A befizetett kamarai hozzájárulás költségként elszámolható, valamint az önkéntes kamarai tagdíjból kedvezményként levonható.

A kötelezettség az alábbiak szerint teljesíthető:

  • 2021. évi vagy korábbi elmaradt kamarai hozzájárulás:
    • utalással: a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájának számára: 10918001-00000010-56060217 (UniCredit Bank)
      (Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.)
    • képviseleti irodáinkban készpénzzel.
  • 2022. évi vagy az utáni kamarai hozzájárulás:
    • utalással: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájának számára: 12100011-10639683 (Gránit Bank)
      (Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.)
    • képviseleti irodáinkban készpénzzel

A kamarai hozzájárulás fizetési egyenlegét ezen az oldalon tudja megnézni ügyfélkapus bejelentkezést követően.

A kamarai hozzájárulás megfizetéséről szóló igazolást ügyfélkapus tárhelyére küldjük meg, de letölthető az online regisztrációs felületről (bejelentkezés után) vagy kérhető a kamarai ügyfélszolgálatokon.
Mivel jogszabályban előírt kötelezettség, ezért a hozzájárulásról számla nem készül, a kiküldött igazolás, a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján számolható el.

Kérdés esetén kollégáink a regisztracio@cskik.hu e-mailcímen és a 62/554-250-es telefonszámon kereshetőek ügyfélfogadási időben.

A kamarai nyilvántartásba vételről szóló tájékoztatót ITT találja.